Sunday, November 30, 2014

Cuti Sekolah 2014

Semua riang ria menyambut cuti sekolah. Walaupun musim ini hujan turun dengan agak kerap, tetapi ia tidak melemahkan semangat untuk bercuti bersama dengan keluarga tersayang.




Masa ni lah nak bawak anak-anak bersuka ria, ada yang nak bagi reward sbb anak lulus UPSR dengan cemerlang, ada jugak yang nak bagi reward sebab berkhatan. Macam-macam.


Tiara Beach Resort atau kini dikenali sebagai Prima Inland Sea Resort yang dikendalikan oleh pihak Best Western.

Untuk tempahan bilik, sila hubungi Shahril 017-6100 480.



Tuesday, October 2, 2012

Tempahan Untuk Cuti Sekolah Dibuka

Kepada pelanggan yang dihormati, dinasihatkan agar membuat tempahan untuk cuti sekolah
dengan segera sebelum kehabisan bilik.

Jutaan terima kasih saya ucapkan kepada pelanggan-pelanggan yang telah menggunakan servis saya
sebelum ini diatas kepercayaan anda. 
Tq

Tuesday, April 26, 2011

New rate for studio apartment at Tiara Beach Resort, PD.

Weekday (ahad - khamis)                                                 = RM130/mlm
Weekend (jumaat - sabtu) / Public / School holiday           = RM150/mlm

Untuk tempahan, hubungi Shahril di 017 6100480 atau emel ke muhamad_shahril@yahoo.com


* harga diatas adalah untuk bilik sahaja, tidak termasuk dengan tiket wristband.

Thursday, January 27, 2011

Syarat Terbaru - berkuatkuasa pada 26Jan2011

Update terbaru dari pihak pengurusan TBR.
Syarat ini berkuatkuasa serta merta (26Jan2011) sehingga notis seterusnya.

Tiada lagi wristband percuma yang disediakan kpd setiap pelanggan.
Semua wristband untuk masuk ke taman tema air hendaklah dibeli berasingan dari pihak pengurusan resort.
Pembelian wristband boleh lah di buat dari kaunter tiket di Blok G pada kadar harga seperti di post yang sebelum ini.


Servis yang disediakan oleh pihak kami hanyalah Studio apartment sahaja.
Untuk menggunakan fasiliti lain seperti kolam, Gym, fish spa dan lain-lain adalah tertakluk kepada harga tiket yang ditetapkan oleh pihak pengurusan TBR.



** syarat penggunaan wristband ini adalah diluar bidang kuasa dan bukannya ditetapkan oleh pemilik unit (saya).

Monday, January 10, 2011

Syarat baru - Penggunaan Wristband untuk ke Taman Tema Air.

Syarat ini ditetapkan oleh pihak pengurusan TBR, berkuatkuasa dari 13/12/2010.

Wristband boleh dibeli sendiri di Blok G.

Pemakaian "Wristband" diwajibkan sepanjang masa semasa berada di dalam kolam.

Perlu di ingatkan, servis kami hanyalah bilik sahaja. 
Untuk menggunakan kemudahan lain spt taman tema air, gym dan sebagainya, ia adalah tertakluk kpd pindaan pihak TBR.

Contoh:
=> Sebelum 13Dec2010, taman tema air adalah percuma untuk semua pengunjung.
=> Selepas 13Dec2010, penggunaan wristband mula diperkenalkan.  Taman tema air hanya percuma untuk 4 pengunjung shj.
=> Sebarang pindaan/perubahan syarat di tetapkan oleh pihak pengurusan TBR, bukan private owner.

Harap maklum.


Tuesday, October 12, 2010

Bilik untuk di sewa di Tiara Beach Resort

Unit ini merupakan unit persendirian.
Blok F, tingkat 1. (berhadapan dengan stage utama, malam2 ada persembahan).

Jenis studio apartment -pool view.
Keluasan unit ini adalah seluas 506sqft, diantara unit studio yg TERLUAS.

Dilengkapi dengan pelbagai peralatan asas seperti:
      * 2 katil super single. (tambahan 1 tilam disediakan dengan PERCUMA).
      * 2 biji bantal. (tambahan 4 biji bantal disediakan dengan PERCUMA).
      * TV
      * cerek elektrik
      * aircond
      * water heater
      * 2 tuala.
      * mini fridge.
      * sejadah & telekung sembahyang.

Harga bermula dari RM130/mlm.

Untuk tempahan, hubungi Shahril di 017 939 1161 atau emel ke muhamad_shahril@yahoo.com
  
Weekday (ahad - khamis)                                       = RM130/mlm
Weekend (jumaat - sabtu) / Public / School holiday  = RM160/mlm

Iklankan blog ini di dalam blog/website anda dan anda layak untuk mendapatkan rebet.

2 katil super single

Ruang menonton
Tandas, siap dengan water heater
Mini fridge
Cerek elektrik

p/s : Semua gambar diatas adalah gambar sebenar unit ini.


Cara-cara tempahan. 


Booking RM100 diperlukan untuk setiap satu malam (cth: kalau 2 malam, kena booking RM200).
Bila saya dapat duit deposit, tempahan anda adalah secure.
Booking hendaklah di bank in ke dalam akaun:
     MAYBANK Muhamad Shahril 154017348454  
     atau CIMB Muhamad Shahril 04060003181054.

Sms saya nama, no. hp & tarikh check in setelah booking dimasukkan.
Saya akan smskan nama, no hp (orang yang jaga kunci unit saya di PD) dan cara-cara untuk check in.
Baki bayaran hendaklah dibayar semasa check in.

Waktu check in    : 2 pm.  
              (paling awal boleh check in pkl 1pm, bergantung kpd bilik dah siap di kemas atau belum).
Waktu check out  : 12 tghr.


Rules and conditions:-
 
** unit ini adalah unit persendirian
** makan pagi @ room service tidak disediakan.
** tidak dibenarkan memasak dalam unit ini.
** Strictly no alcohol/pork/other non-HALAL food allowed
** durian tidak dibenarkan
** haiwan peliharaan tidak dibenarkan.
** deposit tidak akan dipulangkan jika membatalkan booking.
** tidak dibenarkan untuk menukar tarikh check in.

Tiara Beach Resort

Mengenai Tiara Beach Resort

Tiara Beach Resort (TBR) yang terletak di Batu 13, Jalan Pantai, Port Dickson adalah lokasi yang sesuai untuk percutian seisi keluarga. Kedudukan Port Dickson yang terletak berdekatan dgn lembah klang,menjadinya destinasi terdekat dan mudah dikunjungi oleh warga kota.

Taman Tema yang seluas 8.4 hektar ini memang terkenal dengan pantai buatan manusianya. Resort Taman Tema ini memenuhi keperluan semua peringkat umur kerana di taman tema ini terdapat kolam untuk kanak kanak, tapak istana pasir, pantai buatan dan juga kolam mandi bersaiz 5 kali ganda kolam olimpik.

Pada waktu malamnya pengunjung dewasa boleh menghabiskan masa dengan berkaraoke di bilik karaoke yang disediakan. Selain itu terdapat juga tayangan wayang terbuka dan juga bilik permainan kanak kanak yang dilengkapi dengan permainan video game.

Sekiranya pengunjung mahu menikmati pantai sebenar, mereka boleh berbuat demikian dengan memandu ke pantai Teluk Kemang yang terletak berhampiran dgn resort ini.

Taman tema yang menyeronokkan.


Kemudahan Gym disediakan kepda pengunjung.

Lokasi Block. Unit kami di Block F, tingkat 1.

Peta ke Tiara beach Resort.



Klik disini untuk lokasi Tiara Beach Resort